ПАЛЕ, 6. августа  – Општински одбор Демократског савеза – Демос Пале најоштрије је осудио посљедње јавне иступе одборника Српске демократске странке у Скупштини општине Пале у вези одржавања тематске сједнице скупштине, пословања предузећа ‘Водовод и канализација’ а.д. Пале и наставка испоруке воде са јахоринских врела Кантону Сарајево.

Из Демос-а наводе да су посљедњих неколико мјесеци свједоци оркестрираних напада кадрова СДС-а на управу предузећа “Водовод и канализација“ а.д. Пале и руководство наше општине.

“Све ово вријеме кадрови СДС-а у јавности износе паушалне информације о поскупљењу воде, неликвидности предузећа, немогућности исплате плата и отпуштању радника овог предузећа, а све у циљу узнемиравања јавности натачним и непровјреним информацијама. Управа предузећа је још у марту демантовала изнесене неистине, упознавши јавност и грађане да предузеће успјешно послује и да све своје обавезе измирује на вријеме-како према радницима, тако и према држави и добављачима”, наводи се у саопштењу Демоса Пале.

Из Демоса додају да се политички напади СДС-а се ни након тога нису зауставили, а све у циљу дискредитације управе овог предузећа које је од виталног значаја за грађане.

“Кадрови Српске демократске странке у својим иступима упорно износе неистините инсинуације да грађани Пала плаћају скупљу воду од грађана Сарајева, добро знајући да је цијена коју наводе велепродајна цијена за сарајевско предузеће, које је нејвећи купац паљанске воде за пиће. Малопродајна цијена коју грађани Сарајева плаћају за воду са Јахоринских врела 30% је већа од цијене коју грађани Пала издвајају, што јако добро знају у Српској демократској странци. Исто тако знају да је цијена воде на Палама нижа у односу на цијне у другим општинама Сарајевско-романијске регије”.

Из општинског одбора Демократског савеза-Демос Пале апелују на колеге из СДС-а да престану са обмањивањем јавности и беспотребним сијањем страха међу суграђанима.

“Предузеће ‘Водовод и канализација’ а.д. Пале примјер је успјешног и домаћинског пословања, о чему говоре како квалитет услуге, тако и инвестициона улагања реализована у протеклом периоду. Оваква пракса биће настављена и у будућности, јер ће управа предузећа, на челу са директором Дејаном Којићем, у сарадњи са општином Пале и начелником Бошком Југовићем наставити одговорно радити свој посао и омогућити потпуну стабилност овог предузећа”, стоји у саопштењу Демоса Пале.