ПАЛЕ, 24. октобра – Демократски савез -ДЕМОС Пале до даљег суспендује све предизборне скупове и друга јавна окупљања у оквиру предизборне кампање, јер је епидемиолошка ситуација у овој локалној заједници у протеклом периоду нагло погоршана.

“Једно смо од жаришта епидемије вируса корона у Републици Српској а, према званичним информацијама, до појачаног ширења вируса дошло је усљед непоштивања мјера и организације окупљања наших суграђана у великим групама”, наводи се у саопштењу Општинског одбора ДЕМОС-а Пале.

Из одбора наглашавају да ће обуставити све предизборне активности које подразумијевају окупљање већег броја људи до момента стабилизације епидемиолошке ситуације, јер им је заштита здравља њихових суграђана на првом мјесту.

“Не желимо да својим активностима угрожавама здравље наших суграђана и апелујемо на све њих да се придржавају прописаних мјера заштите – да носе маску и држе дистанцу, јер је одгворност на свима нама”, истиче се у саопштењу.

Из паљанског ДЕМОС-а апелују и на друге ученсике у изборној трци да одгоде сва планирана окупљања јер у овом моменту не постоји пречи циљ од заштите здравља и живота свих становника Пала.

О својим идејама, плановима и програму, паљански ДЕМОС редовно ће информисати своје суграђане посредством званичних налога на друштевним мрежама.

“Будите одговорни, заједно ћемо побиједити вирус и дочекати поново нека љепша времена”, поручују из ДЕМОС-а Пале.