ПАЛЕ, 23. фебруара – Општински одбор Демократског савеза Пале најоштрије је осудио једнострано раскидање уговора о бесплатном скијању за дјецу на Јахорини од Олимпијског центра “Јахорина”, којим је онемогућено даље спровођење аранжмана да ученици основних и средњих школа са подручја општине Пале без накнаде користе скијашке стазе на тој планини.

Из Општинског одбора ДЕМОС-а истичу да овај чин представља одмазду Олимпијског центра становницима Пала због јуче усвојених закључака Скупштине општине, са чије сједнице је поручено да Јахорина није само ресурс неколицине моћника, већ свих грађана Републике Српске.

“Сматрамо да је управа Олимпијског центра кренула у осветнички поход свјесна да је прошло вријеме њихове самовоље и бахаћења и да овим, а вјерујемо и неким наредним потезима, жели Пале и Паљане представити као непријатеље развоја олимпијске планине”, наводи се у саопштењу.

Из одбора напомињу да Олимпијски центар заборавља на све олакшице и помоћ у развоју коју им је у протеклом периоду пружала администрација општине и на то да им је, између осталог, општинска администрација бесплатно уступила паркинг-просторе од којих Олимпијски центар убире баснословне приходе.

“Заборављају и то да им је Општинска управа од продаје земљишта дозначила 1.000.000 KМ, за које никада није предочено правдање нити икакав извјештај о утрошку тих средстава”, указали су из ОО ДЕМОС-а.

Све ово је, додају, само мали дио онога што се крије иза разлога за освету за поруку “Доста је било!”, коју су јуче одборници Скупштине општине Пале једногласно послали Олимпијском центру.

Овој поруци ДЕМОС додаје и поруку да не покушавају одборнике представити као непријатеље развоју јер јуче нико није дигао глас против улагања и даљег развоја, већ против самовоље Олимпијског центра.

“Грађанима смо дали ријеч да ћемо развој наставити, али тако да он буде усмјерен на развој наших општина, а не туђих џепова”, истиче се у саопштењу.

Општински одбор ДЕМОС Пале тражи од Олимпијског центра да повуче срамни чин једностраног раскида уговора за бесплатно скијање дјеце из ове општине, чији су очеви и дједови бранили и одбранили Републику Српску у ратним збивањима, “док су они који тој дјеци данас бране скијање били на сигурном и далеко од Српске”.