БАЊА ЛУКА, 18. ДЕЦЕМБРА – ДЕМОС даје пуну подршку листи „Остајте овдје – заједно за наш Мостар“ и позива све Србе који живе у Мостару да се уједине и гасају за листу чији је носилац доктор Велибор Миливојевић.

”ДЕМОС поздравља коначно одржавање избора у Мостару и позива грађане ове локалне заједнице да изађу у што већем броју и подрже аутентичне представнике свог народа на предстојећим изборима”, истакнуто је у саопштењу ДЕМОС-а.

Како је наведено, ДЕМОС сматра да Срби, као конститутивни народ у Босни и Херцеговини, коначно у Мостару, кантонима и Федерацији БиХ, треба да остваре уставно право на употребу свог језика и писма у образовању и у другим јавним институцијама.

Одржавање локалних избора у Мостару, додаје се у саопштењу,  прилика је да народи овог града изаберу своје легалне и легитимне представнике који ће их заступати у локалном парламенту.

ДЕМОС је позвао све Србе који имају бирачко право, да у недјељу, 20. децембра изађу на изборе и гласају за листу ”Остајте овдје – заједно за наш Мостар“