БАЊАЛУКА, 15. АПРИЛА  – Демократски савез /Демос/ очекује од свих политичких актера предстојећег састанка о формирању власти на нивоу БиХ да на основу демократске воље грађана, исказане на општим изборима, постигну коначни договор о састављању Савјета министара.

“Недопустиво је игнорисање изборне воље грађана, уцјењивање и максималистички захтјеви којима се спречава спровођење изборног резултата у институцијама БиХ”, саопштено је из Демоса.

Из ове странке позивају лидера СДА Бакира Изетбеговића да одустане од нереалних и максималистичких захтјева, и откочи процес састављања Савјета министара.

“Многим актерима ових процеса једини је циљ да спријече формирање јаког српског блока у заједничким институцијама БиХ због чега је и блокиран избор Савјета министара”, сматрају у Демосу.

Из ове странке наводе да вјерују да ће се ускоро постићи договор да институције почну да раде у пуном капацитету, у интересу грађана Републике Српске и БиХ.

У сриједу, 17. априла, у Сарајеву требало би да буде одржан састанак лидера СНСД-а Милорада Додика, СДА Бакира Изетбеговића и ХДЗ-а Драгана Човића на којем би требало да се покуша пронаћи договор о формирању власти на нивоу БиХ.