ПРИЈЕДОР, 6. ЈАНУАРА  – Градски одбор Демоса Приједор организовао је данас пригодан програм поводом Бадњег дана и Божића уз подјелу дјечијих пакетића и традиционално пијукање за најмлађе.

Предсједник Градског одбора ове странке Томислав Прпош изјавио је да Демос у свом политичком програму има наглашено његовање традиције српског народа и да данашњим догађајем показује да реализује тај сегмент свог политичког програма.

“Желимо да допринесмо очувању традиције прославе Бадњег дана и Божића. Припремили смо око 70 дјечијих пакетића и надам се да ћемо дјелићем допринијети лијепом расположењу дјеце и прослави празника”, рекао је новинарима Прпош, који је и потпредсједник Демоса.

Предсједник Актива жена Демоса Приједор Александра Чанић Крагуљ рекла је да је данашњи програм приређен у оквиру низа активности које Демос организује на очувању ћирилице као српског писма, те српског идентитета, вјере и обичаја.

“Жељели смо да баш на овај дан дјецу бар симболично подсјетимо на наше лијепе обичаје везане за најрадоснији хришћански празник. Сам програм је урађен на традиционлан начин, сценографија и костимографија су вјерни српском културном насљеђу, вјери и обичајима српског народа и трудићемо се да ово постане традиционалн манифестација”, навела је Крагуљ.

Програму је присуствовала и министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић.