ДОБОЈ, 12. фебруара – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да је  партија спремна за поновљене изборе у Добоју, да очекује боље изборне резултате и да и даље остаје подршка кандидату СНСД-а за градоначелника Борису Јеринићу.

Чубриловић је одлуку ЦИK-а о понављању избора у Добоју оцијенио као непотребну и неправедну.

“ДЕМОС је све више препознатљива политичка опција у Српској”, изјавио је новинарима Чубриловић у Добоју.

Он је изразио задовољство што су снагу и вриједности партије препознали и у Петрову и што је у ДЕМОС прешао комплетан Општински одбор ДНС-а Петрово, заједно са одборницима ДНС-а који су изабрани на претходним локалним изборима.

Предсједник досадашњег локалног ДНС-а Душко Ђурић, који је и одборник у Скупштини општине Петрово, рекао је да је боља радна клима условила његово будуће дјеловање у ДЕМОС-у, као и неслагања са руководством ДНС-а.

Носилац одборничке листе Kоалиције ДЕМОС-Прва СДС за Скупштину града Добој Слађан Јовић рекао је да имају програм за развој ове локалне заједнице, те да улазе спремно у поновљене изборе.

Kоалиција ДЕМОС-Прва СДС нема свог представника за градоначелника, а подршку за ову функцију даје кандидату СНСД-а Борису Јеринићу.

ДЕМОС је значајно ојачан у добојској регији и створени су услови да, у овој регији, на сљедећим општим изборима освоји директан посланички мандат.

ДЕМОС, без дилеме, остаће друга странка у граду Добоју и заједно са СНСД-ом биће у прилици да формира будућу градску власт.