БАЊА ЛУKА, 17. СЕПТЕМБРА – Демократски савез – ДЕМОС је одговорна и организована политичка партија спремна да у овом историјском тренутку доноси важне одлуке које се тичу мира, стабилности, безбједности и просперитета, поручено је вечерас у бањалучком насељу Kарановац са предизборне трибине ове политичке партије.

Предсједник ДЕМОС-а и носилац листе кандидата за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице три Недељко Чубриловић рекао је да ДЕМОС веома организовано дочекује опште изборе и проводи кампању.

“Само присуство људи говори о томе да ДЕМОС има подршку међу грађанима. Људи који припадају овој политичкој опцији заиста су дали доста и урадили доста на овом дијелу, али сигурно не онолико колико овај крај заслужује”, изјавио је Чубриловић новинарима у Kарановцу.

Он је рекао да је ово насеље годинама било запостављено и да још има неријешене инфраструктуре.

“Боримо се за људе који нормално размишљају. Наш успјех ће у процентима значити и мјеру нормалности у Републици Српској и БиХ”, истакао је Чубриловић.

Он је рекао да ће се ДЕМОС залагати колико год буде могао, а очекује да их буде толико да пресудно могу утицати на неке ставове које ће прихватити и коалициони партнери, да се путем компромисних рјешења гради будућност и Бањалуке и Републике Српске и БиХ.

Носилац листе ДЕМОС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединице један Слободан Станаревић позвао је бираче да изађу на изборе, да бирају и да послије не кукају.

“Нажалост, не може се бирати вријеме, али се могу бирати људи и ово вријеме пред нама је да бирамо људе – праве људе”, рекао је Станаревић.

Он је додао да је циљ ДЕМОС-а шест посланика у Народној скупштини Републике Српске и један у Парламентарној скупштини БиХ и изразио наду да ће он бити тај посланик.

Kандидат ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске Данијела Мирковић истакла је да ДЕМОС има озбиљне људе из области образовања, права и архитектуре.

“Сви ми желимо да градимо, лијечимо се, радимо и школујемо се, али овдје у Републици Српској, а не негдје гдје ћемо бити грађани другог реда”, рекла је Мирковићева и позвала грађане да 2. октобра изађу на изборе, да бирају паметно и да бирају ДЕМОС без дилеме.

Kандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић која је присуствовала трибини рекла је да ће СНСД заједно са коалиционим партнерима ићи у велику побједу 2. октобра.

“Сигурна сам за наше кандидате, али исто тако наш циљ као коалиције јесте да имамо довољно мјеста у парламенту, двотрећинску већину да бисмо могли да управљамо процесима у Републици Српској и политичким и економским”, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да су на основу претходног, дугогодишњег заједничког искуства, сарадње и партнерства показали грађанима да је ово коалиција мира, стабилности, коалиција која смије да предузима одређене кораке и која ради за Републику Српску.

“И наравно захвалност нашим коалиционим партнерима што су одлучили да подрже појединачне кандидате који долазе из СНСД-а Милорада Додика и Жељку Цвијановић”, рекла је Цвијановићева.