БАЊА ЛУKА, 22. фебруара – Према прелиминарним резултатима избора за чланове савјета мјесних заједница у Бањалуци, Демократски савез (ДЕМОС) трећа је политичка странка, рекао је Срни генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић.

Босанчић је потврдио да ДЕМОС има чланове савјета у мјесним заједницама Старчевица, Лауш Један и Два, Сарачица, Центар Један и Два, те Борик Један и Два.

Ова странка имаће чланове савјета и у мјесним заједницама Залужани, Драгочај, Лазарево Један, Обилићево Два, Нова Варош, Српске Топлице, Kарановац, Горња Пискавица, Верићи, Борковићи, Доња Kола, Бронзани Мајдан, по два члана савјета у мјесној заједници Љубачево, Kрупа на Врбасу, Рекавице Један и Два и три члана у мјесној заједници Пискавица.

“Убједљиво први је СНСД, затим ПДП, те ДЕМОС и Уједињена Српска, па СП. Наравно да не можемо рећи у овом моменту да ли су подаци потпуни, јер је један број кандидата ишао испред разних група грађана, а чланови су политичких странака. У сваком случају, изузетно смо задовољни постигнутим. Ондје гдје смо и на локалним изборима имали добар резултат, то смо и потврдили и добили чланове савјета у великим градским мјесним заједницама, што нас посебно радује”, истакао је Босанчић.