БАЊА ЛУКА, 07. септембра – Поводом Свјетског дана писмености, чланице Демократског савеза ДЕМОС Бањолучанима су вечерас приредиле јединствен догађај – вече поезије, музике и вина под отвореним небом.

Организација жена ДЕМОС-а сваке године разним активностима обиљежава Свјетски дан писмености, дајући и на тај начин допринос очувању српског језика и културе.

Ове године, вриједне чланице ДЕМОС-а потрудиле су се да на Тргу Крајине окупе велики број заинтересованих грађана, који су с уживањем слушали стихове великана писане ријечи, попут Алексе Шантића, Љубивоја Ршумовића, Добрице Ерића и бројних других.

Стихове су рецитовале предсједница Организације жена ДЕМОС Радмила Коцић Ћућић и кандидаткиње ДЕМОС-а за посланике у Народној скупшптини Републике Српске и Представничком дому Парламента БиХ.

Дружењу је присуствовао и предсједник ДЕМОС-а и носилац листе ове странке за Народну скуптшину Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Градског одбора ДЕМОС-а и носилац листе за Представнички дом Парламента БиХ Слободан Станаревић и други кандидати са ДЕМОС-ових изборних листа.