ЗВОРНИК, 29. септембра – Представљањем кандидата са листе за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентране скупштине БиХ вечерас је у Зворнику одржана централна трибина ДЕМОС-а.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да ДЕМОС под овим именом први пут излази на Опште изборе.

“Међутим, та чињеница не значи да су то људи који се први пут сусрећу са овим изазовима. На листама су нам људи који су остварени у својим професијама и имају добре резултате рада који су мјерљиви, а нису остварени кроз политику. Они сада желе да политичким ангажманом тај успјех докажу кроз ову политичку опцију и помогну развој Републике Српске”, рекао је Чубриловић.

Он је рекао да очекује да ДЕМОС у Народној скупштини Републике Српске има стабилан клуб који ће кроз компромисе долазити до најбољих рјешења са својим коалиционим партнерима и успјети да спроведе своје идеје и интересе грађана.

“Само кроз компромисна рјешења можемо да донесемо најбоља рјешења за већину грађана, а не кроз наметнута рјешења међународне заједнице којих желимо да се отарасимо и вјерујем да ће за то бити прилика већ послије ових избора”, рекао је Чубриловић.

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици седам Споменка Стевановић истакла је да је ДЕМОС у Зворнику водио достојанствену кампању.

“Представљали смо наш изборни програм који је прецизан, јасан, реалан, конкретан. Представили смо људе којима је задатак да тај програм реализују”, рекла је Стевановићева.

Она је додала да ће Република Српска послије ових избора ући у период политичке стабилности, бржег економског развоја и бољег живота свих грађана.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а и кандидат за Народну Скупштину Републике Српске Синиша Мијатовић истакао је да на овим изборима ДЕМОС очекује шест мандата у Народној скупштини Републике Српске, те један мандат у Парламентарној скупштини БиХ.

“У регији Бирач очекујемо два мандата за Народну скупштину Републике Српске. Такође, очекујем да коалициони кандидати, за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ, Милорад Додик и Жељка Цвијановић остваре убједљиве побједе. Позивам грађане да изађу на изборе 2. октобра и подрже једну од најмлађих и најперспективнијих партија, а то је ДЕМОС”, рекао је Мијатовић.