ТРЕБИЊЕ, 23. маја – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић боравила је данас у радној посјети Требињу, у склопу које је отворила Међународну научну конференцију “Туризам у савременом европском и евроазијском простору – стање, проблеми, изазови и перспективе“.

Боравак у Требињу министар Сузана Гашић искористила је, да у својству члана Предсједништва странке, посјети Градски одбор Демократског савеза – ДЕМОС Требиње, гдје је разговарала са предсједником Регионалног одбора Слободаном Шарабом, предсједником Градског одбора Срђаном Савићем и чланом предсједништва Градског одбора Александром Копривицом.

На састанку је закључено да ДЕМОС у Требињу и Херцеговини окупља све већи број присталица, прије свега младих и образованих људи и да добар изборни резултат неће изостати.

Гашићева је истакла и да је туризам у протеклом периоду, поред свих потешкоћа с којима се сусретао током пандемије, постао окосница развоја Требиња, које је једна од најпосјећенијих туристичких дестинација у Српској.

Уз већ постигнуте резултате, постоје перспектива и потенцијал за даље унапређење и развој ове привредне гране, а подршка Министарства трговине и туризма и Владе Републике Српске неће изостати у свим развојним пројектима и активностима у наредном периоду.

У наставку посјете Херцеговини, министар Сузана Гашић разговарала је о тренутним активностима и плановима са представницима Општинског одбора Демократског савеза – ДЕМОС Чајниче, те посјетила Општински одбор странке у Билећи.