УГЉЕВИK, 2. новембра – Носилац одборничке листе Општинског одбора ДЕМОС-а Угљевик Драган Јовић рекао је да је приоритет у раду ДЕМОС-а останак младих на простору Угљевика и Републике Српске, те да странка у подмајевичкој општини очекује три освојена одборничка мандата на предстојећим локалним изборима.

“ДЕМОС је показао да приоритет нису функције, него људи, а Република Српска је кућа свих нас”, нагласио је Јовић у изјави новинарима.

Он је рекао да се кампања ДЕМОС-а у Угљевику заснива на разговору са грађанима “од врата до врата”.

“Наилазимо на добар пријем и одзив свих наших грађана, а управо су грађани наш приоритет и спремни смо када добијемо мандате да им и положимо рачуне”, поручио је Јовић и додао да ова странка подржава кандидата СНСД-а за начелника Угљевика Милутина Тасовца и да ће сваки глас ове странке бити и његов глас.

Данашњој промоцији кандидата присуствовао је и потпредсједник ДЕМОС-а Милан Дакић који је изразио задовољство радом одбора у Угљевику, истакавши да је један од најбољих у регији Бијељина.

“Према свим истраживањима, овдје у Угљевику освојићемо три одборничка мандата, нова је странка и први пут излазимо на изборе, веома су активни и боре се за грађане, а прије свега да испоштују здравље грађана и није им политика испред било чијег здравља”, рекао је Дакић новинарима.

Предсједник Актива жена ДЕМОС-а Угљевик и одборнички кандидат Ивана Лукић рекла је да на листи има 12 жена, те да очекује да од три одборничка мандата буде једна жена.

“Млада смо политичка опција и за непуне двије године имали смо бројне активности, скоро све хуманитарног карактера, трудимо се да у свакој акцији уљепшамо свакодневицу нашим грађанима и тако ћемо наставити и у наредном периоду јер је то и наша обавеза”, рекла је Лукићева.

Одборничка листа ДЕМОС-а броји 28 кандидата у коалицији са Покретом “Успјешна Српска”.