ТРЕБИЊЕ, 4. октобра – ДЕМОС ће на локалним изборима, који ће се одржати за годину дана, имати кандидате у свих 13 општина и градова изборне јединице девет, рекао је предсједник регионалног одбора странке Слободан Шараба.

– Желимо да водимо активну политку и да будемо озбиљан политички фактор који ће изнијети став о многим политичким питањима, а не да будемо значка на нечијем политичком реверу – навео је Шараба.

Он је додао да ће се ДЕМОС борити да Херцеговина наредне године добије много више новца из РС, прије свега за путну мрежу, која је у јако лошем стању, у чему очекује консензус свих народних посланика из Херцеговине.

Шараба сматра да се трошењу новца који добијају буџети од хидроакумулација треба поклонити више пажње, да се користи за отварање нових радних мјеста, за шта је и намијењен.

Предсједник требињског градског одбора ДЕМОС Славиша Јанковић је навео да сматра да се у Требињу може отворити фабрика стакла, јер се стаклена амбалажа доста користи, пошто је ово крај медара и винара.

Новинарима се обратио и народни посланик у НС РС и потпредсједник ДЕМОС Споменко Стојановић, који је рекао да је циљ странке да се оствари што бољи резултат у општинама и градовима изборне јединице девет на локалним изборима.

Очекују да се створе услови да се реализује што више пројеката у Херцеговини.