БАЊА ЛУКА, 13. мај – На данашњој сједници Предсједништва ДЕМОС-а у Бањалуци формиран је Главни изборни штаб за предстојеће локалне изборе у Републици Српској и БиХ на чијем челу ће бити Боран Босанчић, који је и генерални секретар ДЕМОС-а.

Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић рекла је да ће овај штаб чинити представници свих изборних јединица, као и други чланови странке који ће бити посвећени одређеним пословима.

Она је додала да је на сједници Предсједништва ДЕМОС-а анализирано стање на терену, те констатовано да је оно у свим изборним јединицама прилично добро.

“Закључак је да ДЕМОС добро стоји и да ћемо изаћи на изборе у свим локалним заједницама са својим кандидатским листама”, рекла је Стевановићева на конференцији за новинаре.

Она је навела да се ДЕМОС током епидемије није бавио никаквим политичким активностима, те да су чланови били више укључени у хуманитарни рад, ниједног тренутка не мијешајући политику у такве активности.

Стевановићева је додала да се странка, од тренутка расписивања избора, на терену бави само регистрацијом гласача који живе у дијаспори и гласаће у одсуству.

Сједници Предсједништва ДЕМОС-а у просторијама Народне скупштине присуствовало је руководство те странке, предвођено предсједником Недељком Чубриловићем.