КОТОР ВАРОШ, 07. новембра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је да ће странка у Kотор Варошу и послије локалних избора бити незаобилазан фактор у формирању већине у Скупштини општине.

Чубриловић је данас на градском тргу у Kотор Варошу присуствовао представљању програма и кандидата ДЕМОС-а на предстојећим локалним изборима, те је нагласио да  је циљ да се освоје четири одборничка мандата.

“Листа ДЕМОС-а у Kотор Варошу састављена је углавном од младих људи који носе позитивну енергију и очекујем да сви они заступају политику странке и грађана ове општине”, нагласио је Чубриловић.

Kандидат ДЕМОС-а за начелника Kотор Вароша Немања Панић истакао је да терет кризе проузроковане вирусом корона на подручју општине мора бити равномјерно распоређен и да се локална власт, у пуном капацитету, мора ставити у службу грађана којима је помоћ најпотребнија.

“Наш програм се базира на укидању лиценци и ресурса за градњу мини хидроцентрала, као и максималан ангажман на привредном и економском опоравку након епидемије вируса корона”, рекао је Панић.

Носилац листе ДЕМОС-а за Скупштину општине Ђуро Kрчић поручио је да је велика част, обавеза и одговорност бити носилац листе која представља скуп младости и политичког искуства.

“Увјерен сам да ћемо имати три мандата у локалном парламенту, а могуће је да имамо и четири одборника. Сви они ће имати задатак да раде на привредном развоју општине и стварању услова за бољи живот наших суграђана”, додао је Kрчић.

Након Котор Вароша, предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић посјетио је и Челинац, гдје је присуствовао представљању кандидата и програма ДЕМОС-а за предстојеће локалне изборе у тој општини.

Истакнуто је очекивање да ће ДЕМОС након предстојећих избора и у тој општини имати своје представнике у локалном парламенту и тиме дати пуни допринос у развоју Челинца.

“ДЕМОС своју политику заснива на квалитетном програму, квалитетним људима и квалитетном раду. ДЕМОС је млада партија, која први пут излази на локалне изборе и има прилику да покаже своју вриједност. Сматрамо да можемо одговорити овом изазову, грађанима смо понудили квалитетну листу кандидата, која је спој младости и искуства. ДЕМОС има велику подршку грађана и то ће се потврдити 16. новембра на локалним изборима”, истакли су у Општинском одбору ДЕМОС Челинац.