БАЊА ЛУКА, 19. јуна – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је данас у Бањалуци да ће се странка и даље понашати као конструктиван партнер и чланица владајуће коалиције у Републици Српској, те доприносити стабилности Српске и бољем животу грађана.

Чубриловић је истакао да су одлуке ДЕМОС-а изражене кроз рад, дјеловање и препознатљивост њених чланова и функционера.

“Сматрамо да треба тежити политичкој стабилизацији у Српској и БиХ и да допринесемо бољем амбијенту за привредна улагања, за више радних мјеста и све оне који овај простор виде као свој у смислу стварања бољих услова за живот, њих и њихових породица”, рекао је Чубриловић новинарима, након сједнице Главног одбора ДЕМОС-а.

Он је нагласио да је сигурно да политичко јединство доприноси просперитету Српске, на чему ће странка кроз конструктиван дијалог инсистирати, те бити промотер таквог рада.

Лидер ДЕМОС-а истакао је да ће странка настојати да несугласице у појединим локалним заједницама са највећим коалиционим партнером ријеши разговорима, сугестијама и приједлозима, уважавајући страначко чланство и ставове партијских људи са терена, а све с циљем да се дође до заједничких и задовољавајућих рјешења за будуће дјеловање.

Он је изразио задовољство што су на сједници Главног одбора једногласно усвојене све одлуке Предсједништва странке, донесене у међувремену, те је поновио да је ДЕМОС, када је ријеч о политичкој ситуацији у БиХ и Српској, за коалициону и међустраначку сарадњу.