KОТОР ВАРОШ, 27. јуна – Синоћ је одржана сједница Општинског одбора ДЕМОС-а Kотор Варош на којој је, између осталог, разматрана  актуелна политичка ситуација у општини Kотор Варош.

Именован је Изборни штаб ДЕМОС-а Kотор Варош за наредне локалне изборе, а утврђена је  проширене одборничка листа од 59  кандидата ДЕМОС-а за локалне изборе у општини Kотор Варош.

Чланови Општинског одбора ДЕМОС-а усвојили су одлуку о именовању комисије за креирање одборничке листе ДЕМОС-а за СО Kотор Варош.

Утврђиване су и стратешке политике ОО ДЕМОС-а Kотор Варош у кампањи за наредне локалне изборе.

Kонстатовано је да је Општински одбор ДЕМОС-а и даље при ставу да је СНСД, као најзначајнија партија у владајућој коалицији у Српској, требала ићи са својим кандидатом за начелника Kотор Вароша, ког би без дилеме подржао которварошки ДЕМОС.

Истовремено, Општинском одбору ДЕМОС-а Kотор Варош није стигао ниједан званичан позив за разговоре ни од једног кандидата из партија владајуће коалиције у Српској за начелника Kотор Вароша.

Истакнуто је да которварошки ДЕМОС на ову тему може разговарати само и искључиво на принципима међусобног уважавања и уз званичан позив.

Од раније је познат став да которварошки ДЕМОС, у складу са одлукама својих органа и одлукама руководства странке, неће преговарати са кандидатима из странака које су опозиција на републичком нивоу.

Сједници Општинског одбора ДЕМОС-а Kотор Варош претходио је састанак руководства которварошког ДЕМОС-а са предсједником странке Недељком Чубриловићем на ком је закључено да ДЕМОС у Kотор Варошу у пуном капацитету излази на локалне изборе, уз обавезу да се, уколико се кандидује за начелника, подржи кандидат СНСД-а.

Уколико СНСД не буде имао свог кандидата за начелника Kотор Вароша, са осталим кандидатима из владајућег блока на нивоу Српске се може разговарати само уз претходни званични позив тог кандидата ОО ДЕМОС-а Kотор Варош, а уколико тог позива не буде, или резулатати преговори не буду у интересу грађана Kотор Вароша, ДЕМОС ће самостално ићи са својим кандидатом  за начелника Kотор Вароша.