ПАЛЕ, 12. јуна – Дејан Којић, предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Сарајевско-романијске регије,  биће кандидат ДЕМОС-а за начелника Пала на наредним локалним изборима.

Којићева кандидатура озваничeна је на конференцији за медије у Палама, након сједнице Главног изборног штаба ДЕМОС-а.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да су зреле политичке прилике да ова политичка партија може да има озбиљног кандидата за ову важну функцију у овој локалној заједници.

“Имаћемо још неке кандидате. У наредних неколико дана ћемо их званично представити”, рекао је Чубриловић новинарима и додао да ће у пет општина имати своје кандидате, а да ће идућих неколико недјеља знати тачно стање, те да иду тамо гдје имају реалне изгледе за побједу.

Он је додао да није био могућ договор на локалном нивоу са коалиционим партнером СНСД-ом и да је став коалиционих партнера на нивоу Републике да свако иде са својим кандидатом.

“Наравно да сарадња остаје и послије избора. Не живи се само један изборни циклус или једну предизборну кампању, него треба политички живот да тече и послије тога. Мислим да ми нисмо могли да разговарамо о неком другом рјешењу, али с обзиром на то да ДЕМОС има озбиљног кандидата и политичку снагу на Палама, и да је било неког разговора, тешко да бисмо могли да одустанемо”, појаснио је Чубриловић.

Он је напоменуо да то неће утицати на односе унутар коалиције и да сваки пут пред изборе односи, мало због недоговарања на локалном нивоу, буду поремећени.

“Вјерујем да су вриједности које гајимо ми и наши партнери вреднији и старији од онога што се дешава на локалном нивоу. Не би требало да буде, али ако буде, ми смо одлучили овако како смо одлучили и спремили смо се на све то”, нагласио је он.

Чубриловић је рекао да очекује добре резултате, без обзира на политичке прилике и што им “неке ствари не иду на руку”.

“ДЕМОС је политичка опција која жели да гаји компромис међу политичким странкама, народима, грађанима како би свакој особи у локалној заједници могло да буде боље. Мислим да ће уродити плодом наш апел за овакав начин рада”, истакао је Чубриловић.

Потпредсједник  ДЕМОС-а Ацо Станишић рекао је да су на сједници Изборног штаба усвојене одређене смјернице у вези са спровођењем локалних избора.

“Оно што је другачије у односу на прошле локалне изборе јесте да ћемо из скупштинске већине имати два кандидата и мислимо да ће бити фер, коректна политичка кампања и борба за резултат. Још има времена и разума да се разговара, да се да подршка једном кандидату како бисмо показали саборност и жељу за бољу будућност у наредном периоду”, истакао је Станишић.

Дејан Којић захвалио је руководству партије за указано повјерење, као и суграђанима који му посљедњих мјесеци дају озбиљну подршку да истраје у кандидатури за начелника.

”Желим да се захвалим свим суграђанима који су ми протеклих мјесеци пружали огромну подршку за моју кандидатуру за начелника општине Пале.

Хвала вам и на свој подршци коју кроз године дајете како мени лично, тако и паљанском ДЕМОС-у и нашој странци на простору цијеле Сарајевско-романијске регије. Показали смо се као тим који остаје и опстаје и када је тешко, али и тим који добија и онда када мало ко вјерује у то. Зато сам сигуран у успјех и то да славимо побједу у октобру”, рекао је Којић.