ДОБОЈ, 9. ФЕБРУАРА  – Слађан Јовић изабран је данас за предсједника добојског Градског одбора Демократског савеза /ДЕМОС/.

На Оснивачкој скупштини добојског Одбора ДЕМОС-а, којој је присуствовала и замјеник предсједника ове странке Споменка Стевановић, изабран је Градски одбор који броји 54 члана, те чланови Статутарне комисији и Надзорног одбора странке.

Ставановићева је рекла новинарима да је задовољна динамиком формирања општинских, односно градских одбора на подручју Републике Српске и да цијела процедура треба да се оконча крајем марта.

Она каже да овој младој странци предстоји рад на омасовљењу како би ДЕМОС своју снагу показао већ наредне године на локалним изборима.

Јовић је рекао да ДЕМОС већ има два одборника у Скупштини града Добој, која су до сада дјеловала као самостална, а да се преговара и са трећим.

“ДЕМОС је странка центра, странка народа, десно оријентисана, на већ доказаним принципима и основама за развој Српске”, истакао је Јовић током обраћања делегатима на Оснивачкој скупштини.

Он каже да је заједнички став руководства ДЕМОС-а да на пријевременим изборима за градоначелника Добоја 17. фебруара подрже независног кандидата Бориса Јеринића, што ће бити и први политички тест за добојски одбор.

Оснивачкој скупштини присуствовали су функционери ДЕМОС-а  Милан Дакић, Боран Босанчић, министрица Драгица Ковач, те Борис Јеринић, који је и замјеник градоначелника Добоја.