БАЊА ЛУKА, 30. марта – Републичка управа за игре на срећу и у првим мјесецима ове године биљежи рекорде у убирању прихода од накнада за приређивање игара на срећу и пореза на добитке од игара на срећу.

“Приход од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара и пореза на добитке од игара на срећу у фебруару ове године износио је 7.463.084 KМ, што је за око 400.000 KМ више у односу на септембар 2021. године када је прикупљен максималан мјесечни приход по том основу од оснивања Републичке управе за игре на срећу”, рекао је Срни в.д. директора Републичке управе за игре на срећу Александар Дошић.

Према његовим ријечима, приход од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара у фебруару ове године износио је 6.639.712 KМ, а порези на добитке од игара на срећу 823.371 KМ.

“С обзиром на позитивне резултате у убирању прихода већ у првим мјесецима 2022. године, за очекивати је да ће Републичка управа за игре на срећу и у овој години надмашити зацртане планове у убирању прихода од накнада за приређивање игара на срећу у Републици Српској и тиме доприњети пуњењу буџета Српске”, истакао је Дошић.

Он је додао да паралелно са позитивним трендовима у убирању прихода, Републичка управа за игре на срећу наставља и праксу из 2021. године – појачан инспекцијски надзор с циљем повећања дисциплине у примјени прописа у области игара на срећу и развоја обима пословања у законским оквирима.

Поређења ради, инспектори Републичке управе за игре на срећу су у 2021. години издали укупно 259 прекршајних налога због почињених прекршаја из Закона о играма на срећу, чиме је забиљежен раст од 123 одсто у односу на 2020. годину.

Дошић је навео да од укупног броја издатих прекршајних налога у 2021. години, 223 су издата физичким лицима и 36 правним лицима, док је укупан износ изречених новчаних казни по издатим прекршајним налозима износио 880.700 KМ.

“Позивамо грађане Републике Српске да, уколико имају сазнања о илегалном приређивању игара на срећу, о томе обавијесте Републичку управу за игре на срећу, како би инспектори правовремено предузели мјере и радње из своје надлежности, а приређиваче игара на срећу да послују у складу са важећим прописима дефинисаним Законом о играма на срећу и самим тим допринесу јачању економије Републике Српске”, нагласио је в.д. директора Републичке управе за игру на срећу Александар Дошић.