БАЊА ЛУКА, 07. октобра – Републичка управа за игре на срећу наставила је и током септембра позитиван тренд раста у прикупљању прихода од накнада за приређивање игара на срећу и пореза на добитке од игара на срећу, изјавио је Срни в.д. директора ове управе Александар Дошић.

Дошић је нагласио да је приход од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара и пореза на добитке од игара на срећу у септембру износио 7.063.835 KМ, што је највећи мјесечно прикупљени приход по том основу од постојања Републичке управе за игре на срећу.

“Од тог износа приход од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара износио је 6.418.041 KМ, а порези на добитке од игара на срећу 645.794 KМ”, истакао је Дошић.

Kада је ријеч о приходу за девет мјесеци ове године, Републичка управа за игре на срећу прикупила је укупно 48.631.588 KМ од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара и пореза на добитке од игара на срећу, што је за око 52 одсто више у односу на исти период прошле године.

“Такође, Републичка управа за игре на срећу је протеклих мјесеци у потпуности реализовала оперативне циљеве који се односе на повећање броја инспекцијских контрола и развијања услова за стварање климе за повећање друштвене дисциплине у примјени прописа”, навео је в.д. директора Републичке управе за игре на срећу.

Према његовим ријечима, за девет мјесеци ове године инспектори Републичке управе за игре на срећу издали су 236 прекршајних налога приређивачима игара на срећу у Републици Српској, док је током током цијеле 2020. године издато укупно 116 прекршајних налога, што је посљедица одлучне борбе Републичке управе за игре на срећу против сивог тржишта.

“Републичка управа за игре на срећу наставља са интензивним спровођењем новог Закона о играма на срећу који даје позитивне ефекте у свим очекиваним сегментима, посебно у убирању буџетских прихода, као и у надзору и развоју обима пословања у законским оквирима”, поручио је Дошић.