БАЊА ЛУКА, 15. октобра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић очекује да ће до краја мјесеца у парламент стићи приједлози измјена и допуна закона у вези са враћањем надлежности Републике Српске, након чега ће врло брзо бити заказана посебна сједница Народне скупштине.

“Разматрање ових приједлога закона и одржавање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске не зависи од нас, већ од оних који припремају измјене и допуне тих законских рјешења”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Kоментаришући јучерашњи састанак у Источном Сарајеву највиших званичника Републике Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ, Чубриловић је навео да су амбасадори показали разумијевање за питања која је руководство Републике Српске пред њих изнијело.

“Није била подршка, али није било ни напада изузев представника ЕУ који је на том састанку показао доста некоректности и неразумијевања многих ствари и политичких процеса који се овдје дешавају”, објаснио је Чубриловић.

Он је нагласио да нико у Републици Српској не призива рат и не тражи сецесију и оно што Дејтонским мировним споразумом није дефинисано, истичући да је то на јучерашњем састанку јасно речено.

Чубриловић је рекао да је захвалан амбасадорима и представницима амбасада на интересовању које су показали кроз своја обраћања на састанку.