ПРИЈЕДОР, 3. ФЕБРУАРА – Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач рекла је да манифестација Дани зиме на Козари представља понос, не само града Приједора и планине Козаре, него цијеле Српске.

Она је на отварању манифстације “Дани зиме на Козари” истакла да су Козару са својим туристичким потенцијалима препознали у Министарству трговине и туризма и подржали многе пројекте који су имали за циљ побољшање туристичке понуде и развој туризма, како би Српску учинили интересантном туристичком дестинацијом.

“Сретна сам кад видим оволико посјетилаца, што даје наду да постоји изграђена свијест о културно-историјском насљеђу планине Козаре”, рекла је Ковачева и додала да ће ово министарство и даље подржавати пројекте који унапређују туризам.

“Дани зиме на Козари” окупили су данас на крајишкој планини око 2.000 посјетилаца.

На овој планини данас ће бити одржана спортска надметања девет екипа из више локалних заједница и гастро такмичење осам туристичко-угоститељских школа Републике Српске, 12 ловачких удружења и 11 извиђачких одреда и планинарских друштава.

Такмичари долазе из Приједора, Козарске Дубице, Градишке, Бањалуке, Оштре Луке, Костајнице, Новог Града, Српца, Петрова, Зенице, Брода и Старе Пазове.

Проглашење побједника и свечано затварање манифестације планирани су за 15.30 часова.

У културно-умјетничком програму наступиће бенд “Бећари”, Градишки тамбураши, ди-џеј Владимир и пјевачке групе културно-умјетничких друштава “Кнешпоље” из Кнежице, “Јабука” из Козарске Дубице и “Уна” из Новог Града.