БАЊАЛУКА, 18. априла  – Међународни сајам туризма “Бањалука 2019” отворен је данас у дворани “Центар” у Бањалуци, а на њему ће се до суботе представити више од 150 излагача из 11 европских земаља.

Милош Биковић, српски глумац и промотер, рекао је да је овај сајам сјајна прилика да се Бањалука отвори према свијету.

“Уједињење културног простора Србије и РС треба да прати и обједињење туристичког простора”, рекао је Биковић.

Додао је да се њему у Бањалуци највише свиђају људи.

Драгица Ковач, министарка трговине и туризма РС, рекла је да је задовољна што су РС и Бањалука добиле овакву туристичку манифестацију.

“Први међународни сајам туризма у Бањалуци, а већ је окупио учеснике из чак 11 европских земаља. Како да не будем срећна”, казала је она.

На сајму учествују излагачи из БиХ, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Словеније, Хрватске, Грчке, Бугарске, Мађарске, Турске и Албаније.

“Између осталих, ту су представници туристичких организација Србије, Црне Горе и РС, као и туристичке организације Београда, Кантона Сарајево и домаћина Бањалуке, те представници националних паркова из РС, Олимпијског центра ‘Јахорина’ и свих бања из РС. На сајму ће се представити бројни винари из РС и окружења”, рекли су у “РС Цонсултинг анд Траде” Бањалука, који је организатор сајма.

Суорганизатор сајма је град Бањалука, генерални покровитељ ове сајамске манифестације је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, а земља партнер је Србија.