БЕОГРАД, 21. ФЕБРУАРА – Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач изјавила је након састанка са министром трговине, туризма и телекомуникација Србије Расимом Љајићем да је сарадња Србије и Српске у области туризма јако добра и да може бити унапријеђена реализацијом заједничких пројеката у општинама уз Дрину.

“Треба да видимо шта је приоритет и радимо на заједничким пројектима. Имамо изузетно добру сарадњу и вољу, а Србија је спремна да нам помогне финансијски”, рекла је Ковачева новинарима у Беграду.

Она је истакла да је позвала министра Љајића да посјети Бањалуку у априлу, када би требало да буде одржан први велики сајам туризма у Српској, 21. априла.

“Организујемо велики сајам туризма. Идеја је да то не буде само сајам, него недјеља туризма”, нагласила је Ковачева.

Она је подсјетила да Туристичка организација Републике Српске и Туристичка организација Србије од раније имају платформу о заједничком наступу на међународним сајмовима, што им омогућује представљање природних и културних богатстава двије земље.

Ковачева је још једном исказала задовољство што се Српска представља на 41. Међународном сајму туртизма у Београду, најпрестижнијој манифестацији тог типа у региону, и позвала све који желе да себи приуште посебан доживљај да посјете и упознају јединствену Републику Српску.