БАЊАЛУКА, 5. ФЕБРУАРА  – Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач је у Бањалуци, током састанка са предсједником Синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Српске Гораном Савановићем, истакла да би питања у вези са увођењем нерадне недјеље требало да разматрају сви релевантни субјекти како би договор био постигнут.

Ковачева је навела да је питање забране рада недјељом подједнако важно како за раднике, тако и за трговце, односно послодавце, саопштено је из министарства трговине и туризма Српске.

Потврђено је да ће приликом разматрања ових питања бити консултована ресорна министарства, Привредна комора Републике Српске, послодавци, синдикати, удружења, као и други субјекти у Српској, наводи се у саопштењу.

Ковачева је на састанку са Савановићем разговарала и о даљој сарадњи између министарства и синдиката, као, те актуелној ситуацији и условима рада у секторима трговине, туризма и угоститељства у Републици Српској.

На радно-консултативном састанку размијењена су мишљења о могућностима за увођењем нерадне недјеље у трговинама у Републици Српској, саопштено је из министарства трговине и туризма.