БИЈЕЉИНА, 22. децембра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је данас у Бијељини да веома запажени резултати странке на локалним изборима обавезују руководство и све чланове да још преданије и озбиљније уђу у процес рада који ће дефинисати политичку будућност партије.

“Тај процес дефинисаће нашу будућност на сљедећим парламентарним изборима. До њих је нешто мање од двије године, а ми треба да покажемо компактност коју смо и до сада имали”, рекао је Чубриловић након сједнице Предсједништва странке, којом су обиљежене двије године рада ДЕМОС-а.

Честитајући члановима странке двије године од оснивања, Чубриловић је рекао да се нада да ће ДЕМОС у свим намјерама успјети, као и до сада.

“Предсједници регионалних одбора и потпредсједници данас су, осврћући се на резултате локалних избора, имали веома критичан став – гдје су гријешили и шта би могли да поправе. Управо то даје наду да ће ДЕМОС бити још успјешнији и спремнији за парламентарне изборе”, рекао је Чубриловић новинарима.

Он је честитао предстојеће празнике, те позвао грађане да поштују епидемиолошке мјере.

Потпредсједник ДЕМОС-а Милан Дакић рекао је да су на радном Предсједништву данас сумирани резултати странке на локалним изборима, те договорени даљи планови.

“Бијељински Градски одбор и регија Бијељине има више разлога за задовољство јер смо успјели да остваримо зацртани циљ што се тиче Изборне јединице шест и остваримо 13 одборника”, рекао је Дакић, који је и предсједник Градског одбора ДЕМОС-а.

Замјеник предсједника странке Споменка Стевановић рекла је да је ДЕМОС на локалним изборима направио изузетно добар резултат, посебно у Регионалном одбору Бирач и Изборној јединици седам.

“Ми смо у Зворнику и цијелој регији друга странка. Задовољни смо и резултат је добар и обавезује на бољи рад у будућем периоду, да оправдамо повјерење грађана”, рекла је Стевановићева и додала да је у овом моменту најбитније да се спроведу резултати локалних избора, формирају локалне скупштине, те успостави власт.