БАЊАЛУКА, 18. јула – Парк природе Јаружани, надомак Бање Луке, угостио је више од 200 чланица ДЕМОС-а са подручја бањалучке, приједорске и градишке регије, које су угодан љетни дан искористиле на најбољи могући начин – у дружењу и надметању у спортским активностима.

Иако је политика била у другом плану, даме ДЕМОС-а поздравио је предсједник Недељко Чубриловић, који је још једном поновио како је ДЕМОС складна политичка организација, у којој нема нарушених међуљудских односа, зависти и нетрпељивости међу члановима.

-Добра атмосфера и позитивна енергија унутар странке дају нам за право да очекујемо добар изборни резултат. Пред нама је интензиван рад на терену, како би дошли до сваког гласача и грађанина Републике Српске и како би остварили све оно што смо зацртали и ставили себи у задатак. Не сумњам да ће свако од вас дати све од себе да до тога и дођемо – нагласио је предсједник Чубриловић.

Дружење је, иначе, организовано на инцијативу предсједника Градског одбора ДЕМОС Бања Лука Слободана Станаревића, који је, обраћајући се присутнима, најавио и низ других, сличних догађаја у наредном периоду.

-Послије дама, планирамо дружење и са младима ДЕМОС-а, а љетни период искористићемо за нова дружења, како би у јесен и предизборни циклус ушли што спремнији. ДЕМОС је од самог свог оснивања постала препознатљива политичка старнка, захваљујући и појединцима у свим регијама Републике Српске, али и компактности свих организација унутар саме странке. Даме су можда и најбољи доказ тој тврдњи – нагласио је Станаревић.

Пристунима се обратила и министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић, која је нагласила да је и одзив на недељно дружење још један показатељ снаге Организације жена ДЕМОС-а, као покретачке снаге читаве странке.

-Жене су још једном показале да се на њих може и мора озбиљно рачунати у свим активностима, које странка спроводи – закључила је она.

Министар Гашић касније се појавила и у улози судије на одбојкашким мечевима тимова из сваке регије, мада је резултат на свакој од одиграних утакмица био у другом плану.

Ипак, на крају је славила екипа Регије Лијевче, која је однијла побједу у финалној утакмици, одиграној против екипе Бање Луке. Побједничка екипа освојила је поклон купон за вечеру у бањалучком ресторану „Калдрима“, као поклон предсједника Станаревића.

Током дружења организована је и радионица за најмлађе, који су имали прилику да плешу, пјевају и цртају.