БАЊА ЛУКА, 12. марта –  Организација жена Демократског савеза (ДЕМОС) заједно са омладином представља велики ослонац за успјешан завршетак изборне кампање и избора, рекао је предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић.

“Жене су велики ослонац не само у породици, него и у политичким организацијама. Ми хоћемо да истакнемо тај значај и да подржимо њихову вољу и жељу да буду потпуно равноправне у свим активностима”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, гдје су одржане сједнице Предсједништва и Главног одбора Организације жена ДЕМОС-а.

Предсједник Организације жена ДЕМОС-а Радмила Kоцић Ћућић рекла је да им је у фокусу дјеловања подршка женама.

“Нешто мање од три мјесеца од избора новог руководства Организације жена ДЕМОС, успјели смо да консолидујемо редове и сагледамо стање на терену, те да на основу свих параметара сачинимо програмску платформу, која ће нам у наредном педиоду бити темељ дјеловања. У нашем фокусу је жена, њен положај у друштву, породици, политици. Настојаћемо да кроз наш рад дамо допринос побољшању животног стандарда сваке жене у Републици Српској”, истакла је КоцићЋућић.

Шеф Kлуба посланика ДЕМОС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић рекла је да ће фокус странке у овој години бити на рјешавању посљедица економске и политичке кризе.

“Да очувамо политичку стабилност, да економским мјерама покушамо помоћи производњи, индустрији, да се привреда одржи. На тај начин ћемо олакшати положај наших грађана јер смо свједоци да је економска криза изазвала поскупљења и остале проблеме у привреди”, рекла је Стевановићева.

Она је рекла да је ДЕМОС кренуо са припремама за изборе, истичући да је став странке да су потребне измјене Изборног закона.

“Наш пројектовани циљ је најмање шест посланика у Народној скупштини и један директан мандат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ”, рекла је Стевановићева.