БАЊА ЛУКА, 11. новембра – Kандидат ДЕМОС-а за одборника у Скупштини града Бањалука Никола Ћопић изјавио је данас да ће се, ако добије повјерње на изборима, залагати за повољнији јавни градски превоз за све грађане, као и за његову модернизацију.

“Kроз разне бенефиције мотивисаћемо кориснике јавног превоза да пређу на употребу мјесечних карата и тако остваре попуст у погледу бесплатних спортских и других занимљивих садржаја”, рекао је Ћопић новинарима у Бањалуци.

Ћопић, који је и предсједник бањалучке Организације младих ДЕМОС-а, сматра да систем градског превоза треба растеретити тако што ће се увести куповина карата ван аутобуса или кориштењем бесконтактних картица.

Он је рекао да ће се, осим за наведено, залагати да свако новорођенче на поклон од града Бањалуке добије ауто-сједалицу, а родитељи бесплатну обуку за кориштење сједалице.

Kандидат ДЕМОС-а за одборника у Скупштини града Бањалука Бранка Мајсторовић истакла је да у Бањалуци постоји озбиљан проблем деформитета код малољетне дјеце, као што су неправилно држање, гојазност и слични проблеми, који се могу ријешити укључивањем дјеце предшколског узраста у спортске активности.

Kандидат ДЕМОС-а за одборника у Скупштини града Бањалука Драшко Полић рекао је да ће се залагати се за питање азила за животиње у Бањалуци и рјешавање питања напуштених животиња.