ПАЛЕ, 15. марта – Општински одбор Демократског савеза (ДЕМОС) Пале демантовао је данас наводе дневног листа “Еуро Блиц” да су политичари и функционери ове странке радили за вођу криминалне организације Вељка Беливука, те најавили тужбу против овог листа.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Сарајевско-романијске регије Ацо Станишић рекао је да су поједини медији објавили потпуно нетачне информације у којима њега и предсједника паљанског одбора ове странке Дејана Kојића доводе у везу са Вељком Беливуком и позвао истражне органе да испитају све што је написано.

“Сви стојимо на располагању за разговоре о овим питањима и свим могућим истрагама, јер ми немамо шта да кријемо. Спремни смо отићи на полиграф и подвргнути се свим испитивањима”, истакао је Станишић.

Што се тиче озбиљности текста који је објављен у “Еуро Блицу”, каже Станишић, довољно говори чињеница да ниједан новинар није био спреман да стави своје име испод истог, али и то да је његов садржај утемељен на назови “сазнањима и саговорницима без икаквих чињеница”.

Станишић је рекао на конференцији за новинаре на Палама да му је жао да је дневни лист попут “Еуро Блица”, са дугом традицијом и озбиљним именима у редакцији, допустио себи да буде алатка у политичким сплеткама новопечених опозиционих центара и њихових партнера у бизнису, те да је жалосно што је наручилац овога текста користио истрагу која је у току у Србији.

Такође, додао је Станишић, наручилац текста користио се при томе неистинама доводећи у везу неке од припадника озлоглашених кланова са члановима ДЕМОС-а.

Станишић је оштро демантовао тврдње о било каквој повезаности са криминалним клановима или припадницима криминалних организација у Србији или Српској, те навео да се против било којег члана ове странке не води било какав истражни поступак, што се може провјерити и у Тужилаштву Србије и у МУП-у Српске.

Он је констатовао да је овим учињена немјерљива штета и њему и његовим колегама из странке, као и њиховим породицама. Станишић је поручио наручиоцима текста да их неће ништа зауставити нити заплашити, макар им сервисирали “сценарио Ристе Југовића” који се, нажалост, десио у марту прије 19 година, а и даље је нерасвијетљен и мистериозан.

“Наш правни тим је већ припремио тужбу против одговорних лица у поменутом листу, а адекватне правне радње предузећемо и према наручиоцима овог текста, када дођемо до сазнања о њиховим тачним именима”, истакао је Станишић и додао да се из ове борбе сигурно неће повући, те позвао колеге из Градског одбора СНСД-а да им се придруже у тој борби.

Предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а Пале Дејан Kојић оштро је демантовао, како каже, гнусне лажи које су се појавили у појединим средствима информисања, а које су, према њиховим информацијама, наручене од “неких људи”.

Он је такође рекао да је спреман да иде на полиграфско испитивање и навео да сматра да је повод за креирање оваквих текстова недавна једногласна одлука одборника Скупштине општине Пале да не прихватају нове измјене Регулационог плана посебно подручја Јахорине које се односе на изградњу нових стамбених објеката.

“Kада смо одбили ту иницијативу били смо свјесни да ћемо бити под притисцима и да ће на нас бити вршени напади и медијски и сваке друге врсте. Ипак, ниједног тренутка нисам могао замислити да би неко, због оваквог нашег става, нацртао мету на челу мени, мојој породици и сарадницима. Никада нисам подлегао оваквим притисцима, па нећу ни сада. Од свога става нећемо одступити ни милиметар, већ ћемо се са још више енергије борити против оваквих особа и њихових интереса. Бранићемо интересе наше локалне заједнице и суграђана”, нагласио је Kојић.

Он је истакао да је очигледно да су једногласном одлуком одборника општине Пале ударили у “осиње гнијездо”, али да неће одустати.

“Све што радимо, радимо у интересу локалне заједнице и наших суграђана. ДЕМОС никада неће радити против развоја туризма или локалне заједнице, а правила ће одређивати општина и одборници Скупштине општине Пале”, поручио је Kојић.

Он је рекао да иза ових наручених текстова, према његовим још недовољно провјереним информацијама, стоје поједини људи из Олимпијског центра “Јахорина”, као и из једне опозиционе политичке партије који имају огроман заједнички интерес на Јахорини.

“У наредном периоду, пратићемо сваки корак Олимпијског центра, сваку јавну набавку и редовно ћемо обавјештавати грађане, а за сваку злоупотребу подносити кривичне пријаве. Такође, медијима који шире лажи о нама поручујемо да ћемо их тужити за сваку изнесену неистину, а ми смо спремни да се подвргнемо полиграфском испитивању о било чему, јер немамо шта да кријемо”, поручио је Kојић.