ГРАДИШКА, 27. децембра – У Скупштини општине /СО/ Градишка од данас дјелује одборнички клуб Демократског савеза /Демос/, а чине га потпредсједник локалног парламента Владимир Јанковић, шеф Клуба Далибор Алексић и одборник Драган Благојевић који су раније иступили из ДНС-а.

Ово је данас констатовано на почетку редовне сједнице СО Градишка на којој ће бити разматран и ребаланс овогодишњег буџета и приједлог буџета за идућу годину.

Јанковић, који је раније био предсједник Општинског одбора ДНС-а Градишка, а сада је координатор Демоса за Изборну јединицу два, истакао је прије сједнице да Демос наставља да подржава рад начелника општине Зорана Аџића и свој ангажман у оквиру владајуће коалиције, гdjе ће партиципирати са два начелника оdjељења у локалној управи и два директора јавних установа.

Он је навео да ће након празника бити одржана оснивачка скупштина општинског одбора Демоса Градишка који ће чинити већина досадашњих чланова Општинског и мјесних одбора ДНС-а.

Једини одборник ДНС-а у СО Градишка од сада ће бити Саша Лазић који је у ову странку ушао прије годину дана, након што је иступио из СДС-а.

На данашњој сједници заклетву је положио и нови одборник СНСда Зоран Кецман, који је у локалном парламенту замијенио садашњег посланика у Народној скупштини Републике Српске Ранку Перић Ромић, која присуствује сједници СО Градишка.

Сједници СО Градишка присуствује и посланик СНСДа у Народној скупштини Огњен Жмирић и делегат у Вијећу народа Српске Славко Дуњић из Уједињене Српске.