ЗВОРНИК, 6. ДЕЦЕМБРА  – Предсједник Демократског савеза /Демос/ Недељко Чубриловић рекао је вечерас у Зворнику да ће Демос бити странка која ће се борити за рјешења и за тражење компромиса, те настојати да ради на стабилизацији политичких прилика у Републици Српској и БиХ.

Чубриловић је изразио задовољство што у Зворнику, који је један од центара развоја Демоса, Републике Српске и БиХ, присуствује пријему неколико стотина нових чланова који добијају чланске картице Демоса.

“У Демос се учлањују и млади и искусни људи који заслужују посебну пажњу и којима странка даје посебан значај”, рекао је Чубриловић Срни.

Он је истакао да људи који долазе у Демос потпуно разумију у коју политичку опцију долазе, шта су њихове обавезе и амбиције.

Чубриловић је нагласио да ће сви млади и новопримљени људи од руководства Демоса имати пуну подршку за потпуну афирмацију.

“Све су то људи који су се остварили у свом послу, за оно за шта су се школовали, и таквима у политици треба дати прилику да креирају будућност”, рекао је Чубриловић.

Замјеник предсједника  Демоса Споменка Стевановић рекла је да је вечеарас 200 нових чланова из Зворника добило чланске картице Демоса.

Подсјећајући да је значајан број чланова ДНС-а, више од 95 одсто, раније приступио Демосу, Стевановићева је истакла да је Демос имао прилив и нових младих и образованих људи, као и приличан број оних који нису били у другим политичким странкама.

“Број чланова и стање на терену даје нам за право да у наредну изборну годину улазимо организационо потпуно припремљени”, рекла је Стевановићева.

Према њеним ријечима, постављени су реални циљеви, а то је најмање шест одборника у Скупштини града Зворника.

Огњен Јањић, један од новопримљених чланова Демоса Зворник, рекао је да је за демокартско друштво веома важно да млади буду укључени на прави начин у друштвени живот.

“То је оно што Демос нуди, не само младима, него и другима који су прихватили да се политички ангажују у овој странци”, рекао је Јањић.