БАЊА ЛУКА, 27. маја – У Бањалуци је, у организацији члана бaњалучког Градског одбора Демоса и заступника руске компаније, мр Зорана Јосиповића, одржан  састанак  представника “Ростех”-а, највеће војне и треће по снази цивилно-војне компаније по промету у Русији и предсједника Владе Републике Српске, као и министра привреде и предузетништва Републике Српске.

Договорене су заједничке активности везане за улагање у Републику Српску, извозне, увозне и производне могућности сарадње у разним гранама привреде.

Ростех је корпорација која обухвата 17 холдинга, из више привредних грана, са око 800 зависних компанија и милион и по запослених, укупног промета око 30 милијарди евра годишње.

У овом гиганту, у чијем саставу су и комплетна авионска и хеликоптерска индустрија, ”Калашњиков”, ”Камаз” и други, Надзорни одбор чине: Сергеј Иванов, специјални представник предсједника Руске Федерације, Лариса Бричиова, помоћница предсједника Руске Федерације за правни сектор и Кабинет предсједника,
Игор Левитин, помоћник предсједника Руске Федерације и
Владимир Остравенко, замјеник шефа администрације предсједника Руске Федерације.

”Ростех” се захваљује Демосу на организацији ове активности, која је са руске стране индукована и истовременом посјетом предсједника Чубриловића Москви.