БАЊАЛУKА, 31. август – Демократски савез (ДЕМОС) честитао је коалицији “За будућност Црне Горе” и свим опозиционим лидерима у Црној Гори који су, према прелиминарним резултатима избора, однијели побједу на изборима у тој земљи и имају већину за формирање нове власти.

У саопштењу је наведено је да је српски народ у Републици Српској са стрепњом и бригом ишчекивао резултате избора у Црној Гори, посебно се плашећи лажирања резултата, а не никако истинског опредјељења бирача.

“Јасно је да је власт у Црној Гори непромишљеним инсистирањем на Закону о слободи вјероисповјести и покушају отимања имовине Српске православне цркве окончала властиту политичку судбину дугу 31 годину”, истиче се у саопштењу.

Упозорено је да је режим Мила Ђукановића укинуо ћирилицу, српски језик, српску историју, српску књижевност и српске симболе, али посљедњи потез којим је покушао – да раскући Српску православну цркву, да је уништи као посљедњу институцију која носи вјерски идентитет Срба у Црној Гори, црногорско друштво није прихватило и казнило га је на изборима.

“Од срца вам честитамо побједу коју сте извојевали заједно са народом и свештенством, који су устали да сачувају част и достојанство Црне Горе. Желимо вам да што прије формирате владу најбољих међу вама који ће повести Црну Гору путем успјеха, сарадње, демократије и просперитета у сваком смислу”, стоји у честитки ДЕМОС-а.