БИЈЕЉИНА, 3. ЈАНУАРА  – Милан Дакић изабран је вечерас за предсједника Градског одбора Демократског савеза /Демос/ у Бијељини на Изборној скупштини која је окупила неколико стотина чланова некадашњег ДНС-а у Семберији.

Функционер ДЕМОС-а Споменка Стевановић рекла је новинарима да се та странка враћа изворним принципима ДНС-а, из којег долази већина чланства, наводећи да су то искрени патриотизам, борба против криминала и корупције и одговорна кадровска политика.

Она каже да Демос тренутно нема контакте са ДНС-ом и да су страсти још повишене након жестоких неслагања унутар те странке у којој су се, како наводи, Главни одбор и Предсједништво отуђили од те странке.

“Са обје стране се лицитира коме је приступило више чланства. Моја је процјена да је много више чланства приступило Демосу и што се тиче ситуације на терену, убједљива предност је на страни Демоса”, рекла је Стевановићева.

Након низа година проведених на челу ДНС-а Бијељина Милан Дакић је, по преузимању исте позиције у Демосу, рекао новинарима да је уз ову странку стала већина чланства.

Према његовим ријечима, оснивачкој скупштини Демоса приступило је више од 90 одсто људи који су чинили ДНС.

“Колико год нам је у животу и политичком дјеловању било тешко да поднесемо искључивања, сада идемо даље, задржали смо повјерење чланства и грађана и вратићемо им то повјерење будућим добрим радом Демоса”, поручио је Дакић.

Он је додао да на локалном нивоу Демос има два, а ДНС једног градског одборника, те да је Демос задржао страначке просторије, као и огромну већину чланства у Бијељини.

Оснивачка скупштина Демоса у Бијељини одржана је у хотелу “Дрина”.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: