БАЊАЛУKА, 1. јуна – Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић изјавила је да је изборни програм ДЕМОС-а фокусиран на заштиту и јачање статуса Републике Српске, те повећање привредних активности и демографску политику Републике.

Она је изјавила и да је неспорна подршка странке кандидатима СНСД-а на предстојећим изборима за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске.

Након сједнице Предсједништва ДЕМОС-а у Бањалуци, Стевановићева је рекла новинарима да је на наредном састанку владајуће коалиције остало да се ријеши техничко питање – да ли ће чланице коалиције потписивати појединачне споразуме о подршци кандидатима или ће коалиција имати заједничке кандидате за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске.

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је да ДЕМОС очекује да ће на предстојећим изборима да на нивоу Републике Српске освојити 45.000 гласова или шест мандата у парламенту Републике Српске, те један мандат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Он је рекао да је ДЕМОС предао пријаву за учешће на општим изборима ове године, истичући да ће ова странка учествовати на изборима за Народну скупштину Републике Српске у свих девет изборних јединица, те за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.