БАЊА ЛУКА – Министар године у Влади Републике Српске, по избору читалаца “Независних новина” је Недељко Чубриловић, који је обављао више значајних професионалних, друштвених и државних функција, а на позицији министра саобраћаја и веза био је у три састава Владе Српске.

Чубриловић је на урученој награди захвалио “Независним новинама”, али и читаоцима који су га изабрали за министра године.

Истакао је да сваки пут када неко уочи, односно препозна ваш рад, то причињава задовољство.

“Али то чини и додатну обавезу како бисмо и даље наставили, односно ангажовали се на оним пословима и проблемима које од нас захтијевају пословне обавезе. Још једном, хвала свима”, рекао је Чубриловић.

Чубриловић је радио у привреди, на пословима од конструктора до директора, те дао значајан допринос развоју спорта и културе Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Обављао је и функцију предсједника Извршног одбора Бањалуке.

Више пута је биран за одборника у Скупштини града Бањалука и за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Био је предсједник деветог и десетог сазива Народне скупштине Републике Српске. Добитник је Ордена Светог Саве, одликовања које се додјељује духовним и свјетовним лицима за нарочите заслуге за Српску православну цркву.

Недељко Чубриловић, лидер ДЕМОС-а, рођен је 1953. године у Крупи на Врбасу, а дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Бањалуци.