БАЊА ЛУКА, 17. октобра – Пројекат изградње магистралног пута Фоча – Шћепан Поље заједнички је приоритет и направљен је значајан искорак на комплетирању активности и документације с циљем осигурања додатних средстава за њега, потврђено је на данашњем састанку са представницима Свјетске банке у Министарству саобраћаја и веза Републике Српске.

Ресорни министар Недељко Чубриловић, генерални директор Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” Милан Дакић и делегација Свјетске банке разговарали су о досадашњим активностима у вези са изградњом пута Фоча – Шћепан Поље, као и наредним корацима које је неопходно предузети с циљем финализације тог пројекта.

Разговарано је и о осталим инфраструктурним пројектима из области друмског саобраћаја које реализује Министарство саобраћаја и веза Републике Српске у сарадњи са Свјетском банком, саопштено је из ресорног министарства.

Чубриловић је поновио да је један од најважнијих инфраструктурних пројеката изградња магистралног пута Фоча-Шћепан Поље, те нагласио да је значајна подршка Свјетске банке и да охрабрује постојање воље и конкретних активности на свим нивоима власти за реализацију наведеног пројекта.

Саговорници су изразили опредјељење за наставак стратешких инфраструктурних пројеката у Републици Српској, оцијенивши да је сарадња ресорног министарства и Свјетске банке на изузетно високом нивоу.