ГРАДИШKА, 18. фебруара – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је данас у Градишци да странка на почетку изборне године показује стабилност и да је добро организована, а истраживања показују да ДЕМОС има подршку грађана за политику коју заступа.

“Сигурно ћемо на овогодишњим изборима направити резултат који ће нам омогућити да будемо незаобилазан политички фактор у Републици Српској, а надам се и у БиХ”, рекао је новинарима Чубриловић након сједнице Предсједништва ДЕМОС-а.

Предсједник Градског одбора ДДЕМОС-а у Градишци Владимир Јанковић, који је и предсједник Регионалног одбора странке, подсјетио је да је ДЕМОС на протеклим локалним изборима у Градишци био трећа странка по броји гласова, а четврта у изборној јединици на подручју регије, истичући да је увјерен да је тренутно подршка грађана још већа.

Јанковић је увјерен да је ДЕМОС тренутно друга странка по снази у Градишци, те да на подручју регије којој припадају још Лакташи, Србац и Прњавор има довољну подршку да на изборима крајем године освоји директан посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске.

На редовној сједници Предсједништва ДЕМОС-а, која је одржана у Kултурном центру Градишка, анализирана је тренутна политичка ситуација у Републици Српској и БиХ, те разговарано о досадашњим и планираним активностима странке.