БАЊА ЛУКА, 31. октобра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић присуствовао је данас у Бањалуци представљању идејног рјешење странке за представљање свог програма и кандидата грађанима у складу са мјерама заштите од ширења вируса корона.

Грађани ће скенирањем бар кода који се налази на лецима ДЕМОС-а са изборним листама сазнати све што их занима о овој политичкој партији на веб платформи www.demos2020.com.

Чубриловић је рекао да је пројекат урађен захваљујући младим људима из ДЕМОС-а који су на овај начин дали допринос кампањи у вријеме када је по свему неуобичајна.

Он је захвалио младима који су мјесецима радили на оваком пројекту, те напоменуо како је прихваћено да се у овој кампању понуди нешто иновативно, што до сада нико није урадио, да на безбједан начин представе кандидате, политичку опцију и програм грађанима, без угрожавања живота и здравља људи.

“Нисмо знали да ће нас задесити да немамо прилику да се обраћамо људима на скуповима и да немамо прилику да контактирамо директно са људима, него да користимо могућности које нам пружа нова технологија”, рекао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, поштујући све мјере Института за јавно здравство да нема великих окупљања, контаката и дружења искористили су платформу “Demos2020” да покажу како и на који начин да анимирају што више грађана да би се представили на најбољи могући начин.

Он је изразио задовољство што су људи из ДЕМОС-а показали да имају идеју, иновативне могућности и жеље да у готово немогућим условима ураде нешто што ће бити јединствено на овим просторима, али и ширем окружењу.

Чубриловић је рекао да очекује од грађана да имају разумијевања кад разгледају предложене изборне листе за сваку локалну заједницу понаособ, да имају стрпљења да погледају шта им се то нуди, не само слике и имена, него улазећи у бар код да могу да се упознају са свим оним што их интересује, предложе идеје, подрже или оспоре оно што је предложено.

“Вјерујте све ће бити пажљиво разматрано кроз одговарајуће структуре самог ДЕМОС-а”, рекао је Чубриловић и напоменуо да је све ово урађено без иједне марке уложног новца.

Kоординатор KЕП тима ДЕМОС-а Данка Игњатовић истакла је на представљању платформе организоване у “Стакленцу” у Парку Петар Kочић да је основна идеја да се летак уручује без директног контакта, остављањем на кваку сваког домаћинства.

Она је појаснила да је платформа “Demos2020” цијели концепт и прецизно осмишљен веб сајт на којој се налазе новости, догађаји, али и сви оптштински и градски одбори и кандидати.

“Овај канал комуникације је врло једноставан, скенирањем бар кода отвара се база података гдје укуцавањем града који вас интересује добијате листу свих кандидата у том граду. Сваки кандидат има своју личну страницу на којој има простор да се промовише на себи својствен начин”, појаснила је Игњатовићева.

Она је нагласила и могућност интеракције, односно могућности да приједлози, питања, критике, коментари или идеје долазе у базу података на адресу одбора коме је то упућено.

Игњатовићева је истакла да је здравље грађана приоритет ДЕМОСа-а и да зато кандидате и програм представљају на овај начин.

У “Стакленцу” је представљен и видео спот који ће бити пласиран преко медија и друштвених мрежа путем којег ДЕМОС позива грађане да поштују мјере заштите од ширења корона вируса.

Промовисање платформе одржано је уз поштивање епидемиолошких мјера и уз присуство кандидата ДЕМОС-а за одборнике у Скупштини града Бањалука.