БАЊАЛУKА, 26. марта – Kоалициони односи СНСД-а и ДЕМОС-а су стабилни на републичком и локалном нивоу и усмјерени ка спровођењу зацртаних циљева, закључено је данас на састанку делегација двије политичке партије у Бањалуци.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је након састанка да ће коалициони партнери, предвођени СНСД-ом, за опште изборе у БиХ који би требало да буду одржани 2022. године, осмислити најбоље програме.

Он је, такође истакао да СНСД и ДЕМОС немају различите политиче ставове.

“Циљ нам је да сви у Српској буду што задовољнији. Желимо да што лакше реализујемо зацртане програмске циљеве, а ДЕМОС не тражи оно што му у коалиционом односу не припада”, рекао је Чубриловић.

Он је напоменуо да се у појединим сегментима мора конкретно дјеловати, а посебно у јавним предузећима.

“Морамо отворити Републику Српску као што је било од 2006. до 2012. године када смо постали много видљивији на политчкој сцени, али и у економији”, рекао је Чубриловић.

Лидер СНСД-а Милорад Додик истакао је да двије политичке партије имају највише усаглашене циљеве.

“Морамо интензивно радити на побољшању одређених ствари, као што је ситуација у `Шумама Републике Српске`”, рекао је Додик новинарима након састанка.

Према његовим ријечима, неопходно је да сарадња двије политичке партије буде додатно побољшана, као и ситуација у друштву.

“Разговарали смо о ситуацији у јавним предузећима, а постоји проблем адекватне кадровске политике и лидерства. Било је ријечи и о економским односима и заједничкој борби против пандемије вируса корона која је начинила значајну штету”, рекао је Додик.

Он је нагласио да се припрема структура за сарадњу двије политичке партије за опште изборе у БиХ.

“Вјерујемо да заједничким наступом не би требало да имамо проблема на општим изборима”, каже Додик.