ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 16. АВГУСТА  – Замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево Александар Костовић рекао је да су политички кратковиди представници СДС-а који сматрају да је оптужница против предсједника Републике Српске и вршиоца дужности директора Службеног гласника оптужница против Милорада Додика, односно Милоша Лучића, не видећи да је ријеч о оптужници против Српске, њених институција и српског народа.

“Борба за Републику Српску није завршена у Дејтону, него у суштини чувамо је сваки дан кроз разна дјеловања, па и кроз ово што ради предсједник Додик”, рекао је Костовић Срни.

Он је додао да се могу вољети или не вољети појединци на власти, али да треба бити свјестан да народ бира своје представнике и да је Додик легитимно изабран предсједник Републике Српске.

Костовић је подсјетио и да су све одлуке на које се односи оптужница Тужилаштва БиХ донијете у институцијама Српске.

“Ако у СДС-у сматрају да је то оптужница против Милорада Додика, онда лоше виде ситуацију”, нагласио је Костовић.

Он је упитао да ли је садашњи СДС на линији старог СДС-а, за којег каже да је био народни покрет и који је најзаслужнији за стварање Републике Српске.

“Али није довољно нешто створити, треба то и сачувати”, поручио је Костовић, који је кадар ДЕМОС-а.

Костовић је изразио жаљење због изјаве начелника општине Источна Илиџа Маринка Божовића, који је рекао да се стиди оваквог предсједника Српске, закључујући да је и то политички кратковида изјава.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.