ЛАКТАШИ, 26. ФЕБРУАРА  – За предсједника Општинског одбора Демократског савеза /Демос/ у Лакташима вечерас је изабран Милош Кос.

Он је Срни рекао да су у странци нови, млади људи који ће јој дати додатну снагу и енергију.

“То је добро, јер смо обећали нову политику, нове људе и смјернице. Формирали смо странку без икаквих `репова` од раније и људи који су већ истрошени”, додао је Кос.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је да је посебно задовољан вечерашњим кадровским рјешењима, јер је ријеч о младој екипи, спремној за рад.

“Они имају идеје и већ су се доказали, што гарантује сигурност у будућем политичком раду странке у Лакташима”, навео је Чубриловић.

Он је изразио очекивање да ће до краја марта у потпуности бити формирани општински и градски одбори Демоса у Републици Српској, након чега слиједи припрема странке за предстојеће локалне изборе.

Члан Главног одбора Демоса Драгица Ковач рекла је да је поносна што је вечерас на изборној скупштини видјела велики број младих, што говори да та странка има будућност.

“Они ће да развијају нашу странку, поштују принципе партије и убијеђена сам да ће новоизабрано руководство бити успјешно у Лакташима”, навела је Ковачева.

На изборној скупштини Демоса у Лакташима изабрани су и чланови Општинског одбора, статутарне комисије и надзорног одбора.

Изборној скупштини Општинског одбора Демоса Лакташи у локалном Центру за културу, присуствовали су бројни чланови странке, представници страначког руководства и начелник Лакташа Ранко Карапетровић.