ЛАКТАШИ, 4. ЈАНУАРА  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић данас је, поводом новогодишњих и божићних празника, посјетио осмочлану породицу Томић из Косјерева код Лакташа којој је уручио помоћ.

Чубриловић, који је Томићима предао нову веш машину и прехрамбене и хигијенске потрепштине, рекао је новинарима да су овој породици уручена и одређена финансијска средства с обзиром на то да парламент Српске није организовао новогодишње пријеме.

Он је најавио и иницијативу за рјешавање стамбеног питања ове породице која живи у неусловној кући.

“Треба иницирати и друге врсте помоћи јер овој породици потребна подршка. То је здрава породица којој треба друштвена пажња и помоћ сваке врсте. Надамо се да ће ово бити повод и другима да се одазову”, рекао је Чубриловић.

Он је навео да је помоћ уручена како би Томићи у бољем расположењу дочекали новогодишње и божићне празнике.

“Још једном позивам све који су у могућности да подрже вишечлане породице и да се за наталитет боримо и на овај начин”, поручио је Чубриловић.

Он је додао су ове породице важан дио друштва, те да парламент подржава мјере Владе Српске у области пронаталитетне политике.

Милан Томић каже да му је, уз рјешавање стамбеног питања, најпотребнији какав-такав сигурнији посао, јер породицу прехрањује надничарећи.

“Кућа је неусловна, немамо купатило нити довољно просторија за спавање. До сада сам имао помоћ општине Лакташи и госпође Душанке Мајкић из СНСД-а која је помогла да добијем кућу у којој сада живимо. Боримо се, радимо сезонске послове кад их има, школујемо пет ђака. Дјеца су за нас највеће богатство и поздрављам све вишечлане породице”, рекао је Томић.

Миланова супруга Сандра такође је незапослена, а имају шест кћерки узраста од три до 13 година – Ана Марија, Кристина, Драгана, Николина, Валентина и Ивана.

Томићи мјесечно примају укупно 140 КМ дјечијег додатка, а само за превоз ђака до школе у Александровцу троше 125 КМ.