KОЗАРСKА ДУБИЦА, 30. октобра – Потпредсједник ДЕМОС-а Томислав Прпош изјавио је вечерас у Kозарској Дубици да ће предстојећи локални избори опредијелити будућност странке на овим просторима.

Прпош је вечерас, на представљању одборничке листе ДЕМОС-а у Kозарској Дубици, рекао да је уложен максималан напор да би се странка припремила за учешће на предстојећим локалним изборима, на којима очекује добар изборни резултат.

“Увјерен сам да ће ДЕМОС у Kозарској Дубици остварити добар резултат, те ће заједно са другим политичким странкама подржати кандидата за начелника Раденка Рељића. За нас су ови избори историјски и опредијелиће будућност ДЕМОС-а на овим просторима”, изјавио је новинарима Прпош.

Шеф главног Изборног штаба и генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић оцијенио је да странка у Kозарској Дубици има квалитетну листу кандидата, која је спој младости и искуства.

“Очекујемо да ДЕМОС, који први пут излази на изборе, има своје представнике у Скупштини општине Kозарска Дубица, а у Републици Српској очекујемо минимално 60 одборника и близу смо тог циља”, рекао је Босанчић.

Он је нагласио да ДЕМОС у Kозарској Дубици подржава кандидата СНСД-а за начелника општине Раденка Рељића и очекује његову убједљиву побједу.

Предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а у Kозарској Дубици и носилац одборничке листе Ненад Личанин навео је да је странка са радом почела прије три мјесеца.

“Направили смо листу од 32 кандидата. Листа је релативно добра и сматрам да ћемо освојити један до два одборничка мандата”, рекао је Личанин.

Он је додао да је ДЕМОС скромно и без медијске промоције реализовао неке хуманитарне акције у Kозарској Дубици.

“Мислим да ћемо остварити резултате и циљеве које смо зацртали”, рекао је Личанин.

Чланове ДЕМОС-а вечерас је поздравио и кандидат СНСД-а за начелника општине Kозарска Дубица Раденко Рељић, који је захвалио руководству и члановима ове странке на искреној подршци.

Он је подсјетио да је ДЕМОС најмлађа партија на политичкој сцени у Републици Српској, додајући да вјерује у њихов успјех и да ће освојити можда чак и два мандата у Скупштини општине.

Рељић је нагласио да ће будући одборници ДЕМОС-а сигурно учествовати у доношењу важних одлука и бити препознатљиви у Скупштини општине.