ОСМАЦИ, 4. ЈУЛА  – Лука Тадић изабран је вечерас за предсједника Општинског одбора Демократског савеза /Демос/ Осмаци.

На Оснивачкој скупштини Демоса у Осмацима изабран је потпредсједник и секретар, као и 19 чланова Општинског одбора.

Тадић је рекао  да ће му бити циљ да Демос буде заступљен у Скупштини општине Осмаци да би преко својих одборника могао да утиче на доношење битних одлука за ову локалну заједницу, која спада у ред неразвијених општина.

“Улога Демоса у Осмацима биће незаобилазна у погледу настојања да се побољша економско стање на подручју ове општине, да се више улаже у пољопривреду и њене прерађивачке гране, као и да људи једноставно раде и привређују у свом крају”, рекао је Тадић.

Замјеник предсједника Демоса Републике Српске Споменка Стевановић истакла је да ће најкасније до краја јула бити завршено конституисање општинских одбора ове партије по локалним заједницама на регији Бирач.

“На овој регији остало је да буду формирани општински одбори Демоса у Братунцу и Сребреници”, навела је Стевановићева и најавила да ће у ове двије локалне заједнице тај процес бити завршен наредне седмице.

Она је нагласила да је циљ Демоса да у свакој локалној заједници на регији Бирач на сљедећим изборима постане странка са једним или два одборника, док ће Зворник, очекивано, имати далеко већи број одборника.

“За Демос су најбитнији програм странке и људи, а људи довољно познају наше напоре и залагања за стабилан политички и економски систем Републике Српске да нам дају повјерење”, рекла је Стевановићева.