БАЊА ЛУКА, 30. јуна –  Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је у вези са најавама о могућностима расправе о борачким питањима на сједници Скупштине, да ће у приједлог дневног реда бити уврштен и приједлог за измјене закона који уређује питања ове популације, ако тај документ буде припремљен и достављен у складу са Пословником о раду.

Чубриловић је у разговору са предсједником БОРС-а генералом Миломиром Савчићем да парламент, Влада и друге институције и органи власти Српске чине максималне напоре како би се побољшао статус борачке популације који су најзаслужнији за очување Републике.

Предсједник парламента данас је заједном са предсједником скупштинског Одбора за борачко-инвалидску заштиту Маринком Драгишићем разговарао са генералом Савчићем о положају и статусу припадника борачке популације, као и о процедурама за измјене закона који регулишу област борачких права.

У току састанка је истакнуто да БОРС, као најбројније репрезентативно удружење, на адекватан начин заступа борачку популацију и активно учествује у изради свих закона чији је циљ побољшање статуса бораца, саопштено је из Народне скупштине.