БАЊА ЛУКА, 19. СЕПТЕМБРА – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и замјеник генералног директора кинеске компаније “ЦРРЦ Ћићихар ролинг сток” /CRRC – Qiqihar Rolling Stock Co.LTD/ Ву Тјенјуен потписали су данас Меморандум о разумијевању о сарадњи на јачању и унапређењу радионичких капацитета “Жељезница Српске”.

Циљ Меморандума, који је потписан на основу одлуке Владе Републике Српске, је унапређење и модернизација жељезничке мреже у Српској кроз ефикасна идејна рјешења и пројекте обнављања вучних средстава и радионичких капацитета, саопштено је из ресорног министарства.

Чубриловић је истакао да је данашње потписивање резултат успјешне сарадње Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и компаније ЦРРЦ, што ће допринијети даљем развоју, унапређењу и реализацији стратешких планова из области жељезничког саобраћаја.

Ву је навео да је Република Српска препознала заинтересованост ове компаније и да постоји чврсто опредјељење и посвећеност за унапређење жељезничког саобраћаја и ревитализацију радионичких капацитета у Републици Српској.

Саговорници су изразили увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена и у будућности, са циљем доприноса заједничком развоју и будуће модернизације жељезничког сектора у Републици Српској.

Потписивању су присуствовали генерални директор “Жељезница Републике Српске” Слађан Јовић и помоћник министра за жељезнички, водни и ваздушни саобраћај Весна Вожни.

“ЦРРЦ Ћићихар ролинг сток” највећи је свјетски добављач опреме за жељезнички превоз, са најкомплетнијим линијама производа и водећим технологијама.

Главне дјелатности покривају истраживање и развој, дизајн, производњу, поправке, продају и техничке услуге за жељезничка возила.